Tepecik’te iş bırakma: Bu sistem dönerle dönmez!

“Ayda 300 saat çalıştırılıp bir de eğitim alması istenen başka bir meslek kuruluşu var mı? Biz asistanlar buraya eğitim almaya geliyoruz, ancak yoğun iş yükü altında bunu yapamıyoruz. Hastalara çok kısa süre bakabiliyoruz ve bu da sağlık hizmetinin kalitesinin düşmesine yol açıyor

tepecik_te_is_birakma_bu_sistem_donerle_donmez_h56886_360b5

İzmir’in en büyük sağlık kurumlarından Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin bahçesinde toplanan sağlık çalışanları, taleplerini sıralayıp bir an önce yerine getirilmesini istedi. Eylemden habersiz olan bir çok hasta kayıt bölümüne başvurup görevli doktorlardan randevu almaya çalıştı. Ayrıca Acil Servis, ameliyathaneler ve ciddi sağlık sorunları kapsamına giren hastaların tedavi hizmetlerinin devam ettiği belirtildi.

Asistan doktor Çağrı Dursun, “Ayda 300 saat çalıştırılıp bir de eğitim alması istenen başka bir meslek kuruluşu var mı? Biz asistanlar buraya eğitim almaya geliyoruz, ancak yoğun iş yükü altında bunu yapamıyoruz. Hastalara çok kısa süre bakabiliyoruz ve bu da sağlık hizmetinin kalitesinin düşmesine yol açıyor. Taleplerimiz çok açık bunların yerine getirilmesini istiyoruz” diye konuştu. İzmir Tabip Odası Başkanı Suat Kaptaner, şunları kaydetti:

“Tüm meslek grupları için döner sermaye sabit ödemelerinin en az iki kat arttırılması, ek ödeme adı altında ödenen tüm ücretlerin emekliliğe yansıtılması, döner sermayeden yapılan kesintilere son verilmesi, fiili hizmet süresi zammının (Yıpranma payı) yasalaşması ve çalışma koşullarımızın iyileştirilmesini istiyoruz.”
Hastanede örgütlü ve eyleme destek veren sendikaların temsilcileri de birer konuşma yapıp, bugün yapılan eylemin son uyarı olduğunu, taleplerinin yerine getirilmemesi durumunda eylemlerini genişletip ülke genelinde grev çağrısı yapacaklarını söyledi. Açıklamaların ardından sağlık çalışanları hastane bahçesinde yürüyüş yaptı.

Bir cevap yazın